‘Geen downtime tijdens cleaning’

‘Ik werk het liefst met één club die dan ook meerdere keren op locatie is geweest’, start Jan Cees Troost, plantsupervisor bij Air Liquide, zijn verhaal. Jan Cees is erg enthousiast over de snelheid en inventiviteit waarmee Mourik Industry MCO-team deze opdracht heeft opgepakt.

De opdracht draait om het schoonmaken van de koeltoren zonder dat de levering van koelcapaciteit voor de waterstof en koolmonoxide (CO) fabriek op de Air Liquide plant in Bergen op Zoom in gevaar komt. Voorheen slipte de koeltoren na verloop van tijd dicht met vuil welke aangezogen wordt uit de buitenlucht. De segmenten van de koeltoren werden niet gereinigd maar vervangen eens in de 6 tot 8 jaar. Dit betekende dat de koelcapaciteit (efficiëntie) langzaam verslechterde. Tijdens een turnaround werden de benodigde segmenten uit de koeltoren uiteindelijk vervangen. Het wisselen van de segmenten is een tijdrovende klus en een niet heel efficiënte oplossing (i.v.m. downtime). Dat moest anders kunnen. Het besluit werd genomen te onderzoeken of onderhoud mogelijk was tijdens productie.

Mourik Industry MCO-team bedacht een oplossing en kon binnen enkele dagen aan de slag.

Klik hier om meer te lezen over dit project vanuit het oogpunt van onze enthousiaste klant.

Foto: Jan Kik, Mourik Industry MCO-team en Jan Cees Troost, Air Liquide

nl_NLDutch

MCO-Team zoekt enthousiaste collega’s!

We werken voor en samen met toonaangevende klanten, voornamelijk in de industrie. We doen ook graag een stapje meer en denken mee op het gebied van innovatie en duurzaamheid.